Igloo

Project Details

Residential Design

Great Room

Close

Residential Design

Project Details

Residential Design

For the interior design for this new home, an Italian-style villa, our team boldly decided to unify the the walls, ceilings and architectural details by making them the same colour - a medium tone warm grey.  This forced all the features of the home to come forth and command the presence they deserve.  Inspired by the renowned 1930’s Italian Villa Necchi in Milan, this home also echoes the true distinct signature features of post-modern Italian design.  All the home’s millwork was produced in Milan by Italian craftsmen; for example a stunning custom walnut staircase, inspired by Canadian artist Frank Stella.  The residence was finished and with marble, mosaics, Murano glass light fixtures and luxurious wall coverings to name a few.

Next Project Previous Project

© Igloo Design 2017

logo © 2017 Igloo Design